E-mail life@bethechangebg.com

Какво е важно да знаете за Мисия зелев сок за Здраве

100% НАТУРАЛЕН ПРОБИОТИЧЕН ЗЕЛЕВ СОК ЗА ЗДРАВЕТО НА ВАШИЯ МИКРОБИОМ!

Не можете да си представите с какъв страстен ентусиазъм се захванахме и с тази наша Мисия през Есента на 2016 година, на която дадохме това шеговито име в името на доброто чувство аз хумор и за веселба на аудиторията.

Още с началото на диагнозата „рак“ знаехме за ползите от естествено ферментиралите храни, но все не се решавахме да консумираме такива, защото не намерихме доставчик на такива, на когото да се доверим. С напредване на времето информацията за ползите ставаше все по-отчетлива и ние решихме, че трябва да опитаме. Никога до късната есен на 2016 година не бяхме „слагали зеле“. Докосването ни до естествено ферментиралите храни бе свързан само с домашната направа на кисело мляко, когато децата бяха малки. Опитът беше забравен, а увереността ни беше почти никаква, че ще се справим. И все пак се решихме! 

Целта ни беше не просто да получим „читав лечебен зелев сок“, а този сок да е от органично отгледани продукти. Ето ти задача! Тръгнахме ние по следите на приказки от тук оттам по различни малки земеделия из милата ни родина, за да открием нашата чиста продукция. И не след дълго намерихме първия си доставчик на екологично чисто зеле, червено цвекло, царевица и другите необходими продукти за Мисията ни. Вярвахме или не, зелето не просто стана супер вкусно, а и сокът беше уникален на вкус и цвят. 

Следващата есен решихме да продължим Мисията „Зелев сок за Здраве“, споделяйки я даже с нашите съмишленици. Голямо приключение изживяхме по сбор на заявки за пакети, в които имаше не само зелев сок, но и кълцано зеле за салата и зеле за коледни сарми. 

Мисията изпълнихме сами – ние, нашите дъщери и родителите на Милен, които в продължение на няколко дни рязаха, пакетираха и извозваха. Разбира се, направихме и микробиологично изследване, което показа отлични резултати. Вече три години от старта на тази наша инициатива сокът се подлага на микробиологично изследване няколко пъти от затваряне на сока в стъклените бутилки. И резултатите винаги са чудесни!

Аз, Ади, няма да скрия, че съм неимоверно горда с тази наша Мисия, защото в нея аз нямам почти никакво съществено участие, за разлика от Милен, който в продължение на два дълги месеца се грижи за нея – търси екологично отгледана продукция, пазарува, разтоварва, обгрижва ферментационния процес и дегустира с удоволствие.

Позволихме си да затворим бутилки зелев сок с люта чушка, с розмарин, с хрян, с люта чушка, с чесън. Резултатите се оказаха просто забележителни!

И тази Есен 2020 година отново сме в МИСИЯ ЗЕЛЕ, изпълнени с нескрит ентусиазъм за предстоящото удоволствие, което ще последва с нейната консумация. 

Дали ще продължим нашата Мисия зеле?

Разбира се! След като ни се получава, защо пък не. А тя ни се получава, защото сме достатъчно търпеливи да изчакаме пълния ферментационен процес без добавки, без оцветители, без неестествени консерванти, без разреждане с вода, непосредствено преди бутилирането, и, разбира се, бутилиране в изварени стъклени съдове. Нашата малка винарна у дома се превърна в малка зеле-нарна, пълна с бутилки зелев сок и буркани със зеле, които консумираме чак до следващата реколта.

Мисия зеле, както вече споделихме с вас, е изпълнена изцяло с органично отгледани продукти от био производители, с жива вода благодарение на йонизаториа за алкална водалкална вода на Yang Water - Модел 777 (www.yangwater.net), много малко морска и хималайска сол (на 100 л х 1 кг сол – 50 % морска на 50 % хималайска), и много Любов от нашето Семейство.

Консумацията на сока е приятна и пивка, а не солена и горчива. Вместо чаша алкохол на масата всяка вечер, както предпочитат много хора, ние се наслаждаваме на медения вкус на нашия зелев сок, кълцаното зеле или пък зелевите сарми целогодишно. 

Няма нищо по-вкусно от Здравето!