E-mail life@bethechangebg.com

Какво е важно да знаете за Мисия зелев сок за Здраве

100% НАТУРАЛЕН ПРОБИОТИЧЕН ЗЕЛЕВ СОК ЗА ЗДРАВЕТО НА ВАШИЯ МИКРОБИОМ!

Здравейте, Приятели на Здравето, на Мисия Зеле и на БЪДИ ПРОМЯНАТА! с Ади и Милен Цанови!

Не можете да си представите с какъв страстен ентусиазъм за първи път се захванахме и с тази наша Мисия през есента на 2016 година, на която дадохме това шеговито име в името на доброто чувство аз хумор и за веселба на аудиторията.

Още с началото на диагнозата „рак“ знаехме за ползите от естествено ферментиралите храни, но все не се решавахме да консумираме такива, защото не намерихме доставчик на такива, на когото да се доверим. С напредване на времето информацията за ползите ставаше все по-отчетлива и ние решихме, че трябва да опитаме.

Никога до късната есен на 2016 година не бяхме „слагали зеле“. Докосването ни до естествено ферментиралите храни бе свързан само с домашната направа на кисело мляко, когато децата бяха малки. Опитът беше забравен, а увереността ни беше почти никаква, че ще се справим. И все пак се решихме! 

Целта ни беше не просто да получим „читав лечебен зелев сок“, а този сок да е от органично отгледани продукти. Ето ти задача! Тръгнахме ние по следите на приказки от тук-оттам по различни малки земеделия из милата ни родина, за да открием нашата чиста продукция. И не след дълго намерихме първия си доставчик на екологично чисто зеле, червено цвекло, царевица и другите необходими продукти за Мисията ни. Вярвахме или не, зелето не просто стана супер вкусно, а и сокът беше уникален на вкус и цвят. 

Следващата есен решихме да продължим Мисията „Зелев сок за Здраве“, споделяйки я даже с нашите Съмишленици. Голямо приключение изживяхме по сбор на заявки за пакети, в които имаше не само зелев сок, но и кълцано зеле за салата и зеле за коледни сарми. 

Мисията изпълнихме сами – ние, нашите дъщери и родителите на Милен, които в продължение на няколко дни рязаха, пакетираха и извозваха. Разбира се, направихме и микробиологично изследване, което показа отлични резултати. Вече седем години от старта на тази наша инициатива сокът се подлага на микробиологично изследване няколко пъти от затваряне му в стъклените бутилки. И резултатите винаги са чудесни!

Аз, Ади, няма да скрия, че съм неимоверно горда с тази наша Мисия, защото в нея аз нямам почти никакво съществено участие, за разлика от Милен, който в продължение на два дълги месеца се грижи за нея – търси екологично отгледана продукция, пазарува, разтоварва, обгрижва ферментационния процес и дегустира с удоволствие.

И тази есен на 2022 година отново сме в МИСИЯ ЗЕЛЕ, изпълнени с нескрит ентусиазъм за предстоящото удоволствие, което ще последва с нейната консумация. 

Дали ще продължим нашата Мисия зеле? Разбира се! След като ни се получава, защо пък не. А тя ни се получава, защото сме достатъчно търпеливи да изчакаме пълния ферментационен процес без добавки, без оцветители, без неестествени консерванти, без разреждане с вода, непосредствено преди бутилирането, и, разбира се, бутилиране в изварени стъклени съдове. Нашата винарна у дома се превърна в зеле-нарна, пълна с бутилки зелев сок и буркани със зеле, които консумираме чак до следващата реколта.

Мисия зеле, както вече споделихме с вас, е изпълнена изцяло с органично отгледани продукти от био производители, с жива алкална вода благодарение на йонизаториа ДОБРА ВОДА  (https://tyentbulgaria.com/). Рецептата за нашия лечебен зелев сок сме споделили в нашата Кулинарна книга „Вкусът на Живота!!, която може да закупите от ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗДРАВЕ на адрес Книга (кулинарна!): Вкусът на Живота! (bethechangeretreat.com) 

Консумацията на сока е приятна и пивка, а не солена и горчива. Вместо чаша алкохол на масата всяка вечер, както предпочитат много хора, ние се наслаждаваме на медения вкус на нашия зелев сок, кълцаното зеле или пък зелевите сарми целогодишно. 

Препоръчва се сокът да се пие по една чаша сутрин и по една чаша вечер от 150 мл в рамките на 21 дни за максимално добър лечебен ефект върху гастро-интестиалната флора и фауна.

Както знаете, сокът от зеле има диуретично въздействие, и с него не бива да се прекалява, независимо колко вкусен и пивък е той.

Сокът следва да се съхранява на тъмно и хладно място. С излагането на топло и осветено място сокът губи част от добрата си микрофлора - добра бактериална среда.

Сокът може да се прие и от малки деца /без сокът с люта чушка и хрян/ след 2-годишна възраст, но на малки глътки няколко пъти на ден. Не цели чаши, както при възрастните.

Благодарим ви от все сърце, че закупихте МИСИЯ ЗЕЛЕ.

Да ви е сладко и да ви е пивко! Наздраве за ваше Здраве!

И знайте, че няма нищо по-вкусно от Здравето! 

Ади и Милен Цанови

www.bethechangebg.com