E-mail   life@bethechangebg.com

  • BG
  • ENG
  • RUS

Какво е важно да знаете за Мисия зелев сок за Здраве

BIO направено вкъщи със зеле, малко сол и много Любов.
 

Не можете да си представите с какъв страстен ентусиазъм се захванахме и с тази наша Мисия през Есента на 2016 година, на която дадохме това шеговито име в името на доброто чувство аз хумор и за веселба на аудиторията.

Още с началото на диагнозата „рак“ знаехме за ползите от естествено ферментиралите храни, но все не се решавахме да консумираме такива, защото не намерихме доставчик на такива, на когото да се доверим. С напредване на времето информацията за ползите ставаше все по-отчетлива и ние решихме, че трябва да опитаме. Никога до късната есен на 2016 година не бяхме „слагали зеле“. Докосването ни до естествено ферментиралите храни бе свързан само с домашната направа на краве кисело мляко, когато децата бяха малки. Опитът беше забравен, а увереността ни беше почти никаква, че ще се справим. И все пак се решихме!

Целта ни беше не просто да получим „читав лечебен зелев сок“, а този сок да е от органично отгледани продукти. Ето ти задача! Тръгнахме ние по следите на приказки оттук оттам по различни малки земеделия из милата ни родина, за да открием нашата чиста продукция. И не след дълго намерихме първия си доставчик на екологично чисто зеле, червено цвекло, царевица и другите необходими продукти за Мисията ни. Вярвахме или не, зелето не просто стана супер вкусно, а и сокът беше уникален на вкус и цвят. 

Следващата есен решихме да продължим Мисията „Зелев сок за Здраве“, споделяйки я даже с нашите съмишленици. Голямо приключение изживяхме по сбор на заявки за пакети, в които имаше не само зелев сок, но и кълцано зеле за салата и зеле за сармички.

Мисията изпълнихме сами – ние двамата, нашите дъщери и родителите на Милен, които в продължение на няколко дни рязаха, пакетираха и извозваха. Разбира се, направихме и микробиологично изследване, което показа отлични резултати. Вече три години от старта на тази наша инициатива сокът се подлага на микробиологично изследване няколко пъти от затваряне на сока в стъклените бутилки. И резултатите винаги са чудесни.

Аз, Ади, няма да скрия, че съм неимоверно горда с тази наша Мисия, защото в нея аз нямам почти никакво съществено участие, за разлика от Милен, който в продължение на два дълги месеца се грижи за нея – търси екологично отгледана продукция, пазарува, разтоварва, обгрижва всеки бидон, претака, следи за ферментацията и дегустира с удоволствие.

Позволихме си до опитаме през есента на 2017 година да затворим бутилки зелев сок с мащерка, с розмарин, с целина и с чесън. Резултатите се оказаха просто забележителни.

И тази Есен 2019 година отново сме в МИСИЯ ЗЕЛЕ, изпълнени с нескрит ентусиазъм за предстоящото удоволствие, което ще последва с нейната консумация. 

Дали ще продължим нашата Мисия зеле?

Разбира се! След като ни се получава, защо пък не. А тя ни се получава, защото сме достатъчно търпеливи да изчакаме пълния ферментационен процес без добавки, без оцветители, без неестествени консерванти, без разреждане с вода непосредствено преди бутилирането, и, разбира се, бутилиране в изварени стъклени съдове. Нашата малка винарна у дома се превърна в малка зеле-нарна, пълна с бутилки зелев сок и буркани със зеле, които консумираме чак до следващата реколта.

Мисия зеле, както вече споделихме с вас, е изпълнена изцяло с органично отгледани продукти от био производители, с алкарна йонизирана вода, много малко морска и хималайска сол (на 100 л х 1 кг сол – 50 % морска на 50 % хималайска), и много Любов от нашето Семейство.

Консумацията на сока е приятна и пивка, а не солена и горчива. Вместо чаша алкохол на масата всяка вечер, както предпочитат много хора, ние се наслаждаваме на медения вкус на нашия зелев сок, кълцаното зеле или пък зелевите сармички.