E-mail life@bethechangebg.com

Пътят на Промяната и защо трябва да поемем по него

Удоволствието да бъдем здрави! БЪДИ ПРОМЯНАТА! отдавна напусна пределите на социалната мрежа, заживявайки свой собствен Живот като един слоган на Здравето.

 

Удоволствието да бъдем здрави! БЪДИ ПРОМЯНАТА! отдавна напусна пределите на социалната мрежа, заживявайки свой собствен Живот като един слоган на Здравето.

Как се случи това, за нас е почти обяснимо и свързано с желанието на хората за ПРОМЯНА.

Не можете да си представите колко истинско и искрено звучи в сърцата ни тази дума ПРОМЯНА. Само онзи, който не е преминал през нейните дебри, свързани с познанието да сториш нещо различно – отвъд затвърдените погрешни убеждения за здравния статут на човека, не може да се наслади на действието, което тя има не само като речникова статия в българския тълковен речник, а и в чисто сенситивен смисъл.

Ние, Ади и Милен, и нашите две дъщери Стефи и Лени се наложи да се отдадем на ПРОМЯНАТА през м.Октомври 2014 година, когато ни застигна диагнозата „рак“, а с нея и очакваните последствия – "Имате шест месеца Живот!" за Милен, ако той не предприеме изрязване на езика до загуба на говорни способности, химиотерапия и лъчетерапия. 

Диагнозата „рак“ донесе на Семейството ни най-тежките и в същото време най-щастливите дни в нашия Живот на малки и големи. Към днешната дата често, колкото и странно да звучи това, употребяваме израза „...благодарение на диагнозата рак...“. Да, благодарение на диагнозата „рак“, ние станахме по-знаещи, по-можещи, по-оценяващи, по-подкрепящи, по-искрени, по-щедри, по-смели, по-добри и по-човечни. Ние се изпълнихме с Истина, за която само в най-смелите си мечти сме въжделяли. Дали това бе най-правилния начин да осъществим една своя мечта, не е в нашия свръхмисловен кръгозор, за да намерим отговора на този въпрос. Както казваме на всички наши семинари и уебинари, нашата История не е по-различна от множеството други истории на тежки хронични заболяванияИ в същото време тя е по-различна, защото ние искахме да се променим и СЕ ПРОМЕНИХМЕ!

Предвид потвърдената от 9 лекари диагноза рак и оставащото малко време за бавни мерки, ПРОМЯНАТА трябваше да стартираме в деня на диагнозата, което и направихме без много първоначални знания и практически умения. И, въпреки всичко, ние пристъпихме смело към нея, защото знаехме, че тя ще ни възнагради за положените усилия с резултати. Как бяхме убедени в това? Въпрос, чийто отговор се крие във вътрешната сила на човека, неговите убеждения, хъс, намерения, желания и, разбира се, положителна настройка към Живота. Ние знаехме, че диагнозата не е присъда!

В рамките на няколко дни се запознахме с няколко основни писмени труда, които подпомогнаха нашата смелост за ПРОМЯНА, и привнесоха знания, които ни съпровождат в нашата ежедневна борба с болестите на хора, които се нуждаят от нашата подкрепа. Нивото ни на съзнателност се покачваше с всеки изминал ден и прочетена книга, изгледан филм и събрана информация вече от лична ежедневно приложима практика върху самите нас. (С препоръчителната литература можете да се запознаете от нашия сайт (https://bethechangeretreat.com/article?id=aExFMG0xYm5rbG1RT3kvM0JSeDhndz09).

През тези няколко вече години много хора се обърнаха към нас за помощ, свързана с техните проблеми със Здравето. На много хора успяхме да помогнем, а на много не успяхме. И това е така, защото помощта не е едностранчиво понятие или действие, а двустранно – взаимодействие се очаква да има и от двете страни. Тази, която насърчава, насочва, вдъхновява и тази, която се нуждае от помощта, ала сама трябва да реши и да пристъпи към действия на самонасърчаване, самонасочване и мотивация. На много хора показахме извора на алтернативните методики и практики на лечение на организма, ала не всички се осмелиха да пият от него.

Изслушахме хиляди истории на малки и големи заболели хора с различни състояния на организма. Изживяваме всеки ден тези истории, защото сме човеци, които не могат да подминат със забрава споделеното.

Нашата Мисия „Удоволствието да бъдем здрави! БЪДИ ПРОМЯНАТА!“, която подехме по простичката причина „На нас ни се случи нещо добро и ние го споделяме със Света!“, е вече по-голяма от нас и нашия контрол. Когато това започна да се случва, ние бяхме притеснени. И притеснението идваше от това да не остане тази наша Мисия недоразбрана, изкривена и употребена неправилно. Ала Вселената си знае своето и самата тя с нейните невидими за нас сили ни дари с доверие, и Мисията ни заживя един прекрасен силен, откровен, отговорен и пълноценен Живот със своите цели да проповядва ПРОМЯНАТА.

ПРОМЯНАТА ЗА ЗДРАВ, ЩАСТЛИВ И ПЪЛНОЖЕНЕН ЖИВОТ за всеки, който е пожелал тя да влезе в тялото и ума му. Онези, които се противят на естествените здравоосъобразни вселенски блага, за съжаление се борят трудно и безрезултатно, тежко и безрадостно, вяло и безкрайно като че ли...

Да, ПРОМЯНАТА се приема трудно, с недоверие,породено от натрупаните ежедневни убеждения, че само и единствено отвън някой може да ни помогне, ала не и ние самите – отвътре. Промяната е „нещо“ ново, различно и често плашещо, защото изисква. Изисква да се ПРОМЕНИМ! Изисква да се откажем от любимите ни навици, които за нас са си ежедневни, ала за Здравето те са вредни. Изисква да променим мисленето си, околната среда, общуването, храненето и много други „комфортни“ привички, които си имаме от рано сутрин до късно вечер. Изисква да се отдадем на двигателен режим, който ние не долюбваме може би, който ни е труден, защото ни е непознат, който изисква още лично време, което ние може би нямаме в и така претъпканата ни програма с работа, деца, домакинстване и пр.

Още с първите крачки по ПЪТЯ НА ПРОМЯНАТА, ние започнахме да осъзнаваме, че ПРОМЯНАТА Е ЖИТЕЙСКО ПРИКЛЮЧЕНИЕ ДА БЪДЕМ ТАКИВА, КАКВИТО СМЕ в най-истинската ни форма, която сме загърбили през годините, унасяйки се в житейския ежедневен поток. ПРОМЯНАТА Е ЖИТЕЙСКО ПРИКЛЮЧЕНИЕ, а не бич за ежедневието ни. Трудно е да бъде разбрано, осъзнато и прието от раз, защото ПРОМЯНА звучи някак си страшно. Преминали сме през тези усещания, които приехме като част от Пътя, по който трябва да вървим без страх и поглед назад. Погледът назад се обръща само в случаите, в които търсим поука от миналото. Не вина! Вината не е конструктивно и полезно чувство. Ние търсим поуки. Не се отдаваме на вината. Стореното – сторено. А сега...смело напред!

По ПЪТЯ НА ПРОМЯНАТА тръгнахме с с воля, смелост, решителност, знание и търпение! Осъзнахме, че ПЪТЯТ НА ПРОМЯНАТА не е даденост, а търсене и намиране от самите нас.

Ако искаме да видим ПРОМЯНА към по-добро, трябва да вземем нещата в свои ръце и сами да направляваме Живота си, да се научим как да не зависим от другите и как да разчитаме единствено и само на себе си. ПРОМЯНАТА Е ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО, което не се отдава лесно на всеки. И в същото време ПРОМЯНАТА Е ДОСТЪПНА ЗА ВСЕКИ!

БЪДИ ПРОМЯНАТА! ДНЕС! ТУК! СЕГА! 

Всеки един от нас може!

В нашата съвместна Програма може да участва всеки един човек, който по една или друга причина иска да припознае Промяната за свое ежедневие, или човек, който вече го е сторил, ала иска да е сред Съмишленици, които да му дадат още кураж да продължи напред. Нашата програма не е санаториум, а Активна програма с ежедневни ангажименти-практики, в които той участва лично и активно  по волята на своя избор и според резултатите, които иска да постигне по време на своето пребиваване, оставайки насаме със себе си у дома. Нашата Програма има социален статут на съвместно съжителство, за което всички Участници си поделят разходите по това съжителство с всичките съпътстващи материали и услуги, които са част от замисъла на Програмата за нейното изпълнение в името на това съжителство. Нашата Програма няма икономически изгоден статут. Тя се провежда по наше лично желание да помогнем на други хора да подобрят своя Живот в Здраве и щастие. Тази наша Програма има общо единствено и само с нас, Ади и Милен, които се срещнаха с диагнозата рак и "Имате шест месеца живот!", и личния опит към ПОБЕДАТА НАД БОЛЕСТТА. Тази Победа се осъществи изцяло без помощта на конвенционалната медицина. Тя се осъществи: четете нашите Три Книги за Здраве. С тях можете да се запознаете от страниците на нашия сайт: www.bethechangeretreat.com