E-mail life@bethechangebg.com

Къщата на Промяната

Добре дошли в Къщата на Промяната!

Ние решихме да заложим на най-доброто, което предоставя Острова. Къщата на Промяната се намира в спокойния квартал Choeng Mon. Комплексът Thongson Bay Villas е затворен и осигурява пълно спокойствие, тишина и сигурност на неговите обитатели.

Къщата разполага с всички необходими условия, осигурени от нас, за напълно комфортно пребиваване на всеки един от участниците.

За предстоящата Програма се спряхме на една Специална къща с числото 7, която очаквахме да се освободи две години до момента, в който я нарекохме "СВОЯ". Прекрасна просторна и много уютна къща, която предоставя възможности както в план развитие на цялостната ежедневна дейност на Програмата, така и в уютни самостоятелни кътчета за всеки участник, който се нуждае от повече лично време сам със себе си. Вместимостта на Къщата е 6 участника.

 

 

Нека започнем не с етаж 1, а с етаж 2. Да тръгнем надолу с главата. И така...

На ет. 2 се намират просторната кухня, просторният хол с трапезария и...една уникална тераса, гледката от която е забележителна. Къщата се намира нависоко и това обстоятелство дава възможност на погледа ти да се зарее далеч-далеч в далечината... с поглед към Храмовия комплекс (Wat Plai Laem), който се намира на 1500 от Дома ни, и Символът на Ко Самуи - Big Buddha. И двата монюмента са забележителни!

Кухнята, холът и трапезарията не са отделени, а са едно общо просторно помещение, в което ще изкарваме време заедно през деня в практики (ако навън вали), в лекции, в готвене, сладки приказки или пък просто съзерцание към забележителностите на Самуи от погледа на нашия си Квартал. 

 

От етаж 2 погледът среща и нашия басейн, джакузито за нашите Уимхоф практики и пълната със зеленина и банани градина. Нашата къща е с най-озеленения двор в квартала ни.

Да, Къщата на Промяната разполага със собствен басейн, който е със система за водата "Salt Water Pool System" (Chlorine Free Pools).

По пътя за плажа на нашия квартал, който делим с комплекс Melati, непосредствено преди да се стъпи на кораловата пясъчна ивица, комплексън разполага с басейн за всички негови гости, който обаче не е Chlorine Free. 

А сега, нека се спуснем на етаж 1...по тези стълби от етаж 2... И така...

От входната врата ни посреща уютно просторно фоайе, където ще оставяме слънчевите си очила, плажните шапки и ключовете. 

Първата стая вляво, в която могат да се настанят двама или един Участник (спалня), нарекохме "Залезите на Тайланд".

Втората стая вляво (след стълбите за към ет. 2), в която могат да се настанят двама или един Участник (спалня) нарекохме "Храмът на утринната зора".

От стаята се излиза на голяма тераса с изглед към басейна и градината. 

***И двете стаи ползват един санитарен възел (просторен), ако имаме по един Участник във всяка от стаите. Ако в едната стая има Семейство, то другата стая не се предоставя за ангажиране. Т.е. ползването на банята и тоалетната (те са едно общо помещение) се случва само от двама човека. 

Вдясно по протежение на фоайето се намира Master Bed Room (голяма семейна стая със собствен просторен санитарен възел), в която могат да се настанят двама или един Участник. Нарекохме тази стая "Розовият слон". От стаята се излиза на голяма тераса с изглед към басейна и градината.

Хъм...Има и още нещо интересно в нашия двор, което нарекохме "Величието на Анкгор Ват". Малка къщичка, която е отделена от основната къща, намирайки се обаче в нашия си двор. Къщичката е с просторна спалня, в която могат да се настанят двама или един Участник, и има собствен санитарен възел.

Напира въпросът "А Ади и Милен къде ще спят?". Благодарим ви за загрижеността. Одаята на Ади и Милен е на етаж 2 - при кухнята, трапезарията и хола, защото те стават рано и започват да подготвят деня. Малко шумят с чинии, чаши, кани за чай и био кафе, лъжички, плата за плодове и кана за смути. Бъдете спокойни! Ние сме на ваше разположение. 

Всяка стая и малката къщичка са решени в свой собствен стил. Къщата е много семействена, уютна и по един особен начин приятелски настроена за посрещане на гости. В нея има много книги на английски език, сред които ще попадне нашата вече голяма Книжна колекция от Книги за Здравето на български език и няколко на руски (150 книги!!!). В къщата има много картини и типични за Тайланд сувенири. Къщата е осеяна с топли земни цветове, които й придават още по-голям уют. 

Къщата разполага с прекрасна градина! Много зеленина, простор и в същото време уют на едно място със зашеметяващи гледки и простор на сетивата, докъдето може да стигне погледа, зареян в сините води на Тайландския залив, в който се намира всъщност и Нашия Остров – Островът на Промяната.

Къщата разполага с постоянна интернет връзка, чистота и ред на общи площи и помещения, осигурявани от ангажиран за целта екип два пъти седмично.

Къщата се намира в комплекс със собствен излаз на прекрасна плажна ивица, която делим с един от добрите курорти на Острова – Melati. В далечината се мъдрее новопостроеният Ritz Carlton, който по нищо не отстъпва на настаняването и гледката на Къщата на Промяната.

Улицата на квартала ни е осеяна с аромат на цъфтящите цветове на дървото пломария, на които всеки чужденец се диви постоянно. А бугенвилиите в различни цветове възбуждат сетивата за още и още цветност.

Пътят до плажа е лек и спокоен. Преминава през квартала в съзерцание на съседски дворове, опасани от ярко цъфтящи бугенвилии и друга благоуханна растителност.

Комплексът е чист, спретнат и охраняван, въпреки че Тайланд е една много спокойна и миролюбива страна, в която да се страхуваш за себе си не е подходящ рефрен. Съвсем напротив, можеш да се чувстваш напълно спокоен и на мястото си във всеки един момент от пребиваването на Острова.

 

Ето и в снимки нашия разказ за Къщата на Промяната

Плажът на нашия комплекс – Thongson Bay Beach, който делим с комплекса Melati

Ето тези банани по някое време ще ги оберем ние. 

Ето това небе ще съзерцаваме привечер...с "Еееех...колко е готино!". И ще казвате още от първия ден с първия залез, който ще видите "Не искам да си тръгвам...". 

 

И ето в това джакузи в двора ни ще си провеждаме Уимхоф дихателните практики.

 

 

А по този път в нашия комплекс ще се си спускаме към плажа, за да заравяме краката си в ситния корало пясък. 

А на тези стълби аз, Ади, съм ви измислила...степ аеробика. Музика, пачанга и ...нагоре, надолу, нагоре, надолу...вляво и напред, вдясно и напред... Ще пада голям смях!

А натръшкани по тези големи меки дивани ще си говорим за Здраве по време на нашите лекции 6 дни в седмицата. 

На този платц всяка сутрин Милен ще ви чака за първата ни практика за деня - Дишане по Уимхоф метода. После ще ви поема аз, Ади, за йога, а след нея за кардио (с мен - Дамите, а с Милен - Джентълмените). Младежите ще тичат и плуват, а ние, девойките, ще се впускаме в: кардио йога, кардио боксинг, степ аеробика, батути, пилатес с топки и кардио с топки, и...какво ли още не. Имам цялото време на света, за да се подготвя и с още нещо за ваше удоволствие. Народни танци, бачата...

В Къщата на Промяната, както вече споменахме, имаме вече и голяма библиотека с ценни книги за Здравето. С всяка изминала година ние ще допълваме нейната качествена и количествена стойност, за да може някой ден да се похвалим пред света, че имаме и немалка библиотека с ценни книги на български език за Здравето, сред които и нашите – с Автори: Ади и Милен Цанови.

Простор и в същото време уют, чистота и ред, многоцветност, арт, удобства, зашеметяващи гледки – да, това е Къщата на Промяната!

Добре дошли в Къщата на Промяната!

В нашата съвместна Програма може да участва всеки един човек, който по една или друга причина иска да припознае Промяната за свое ежедневие, или човек, който вече го е сторил, ала иска да е сред Съмишленици, които да му дадат още кураж да продължи напред. Нашата програма не е санаториум, а Активна програма с ежедневни ангажименти-практики, в които той участва лично и активно  по волята на своя избор и според резултатите, които иска да постигне по време на своето пребиваване, оставайки насаме със себе си у дома. Нашата Програма има социален статут на съвместно съжителство, за което всички Участници си поделят разходите по това съжителство с всичките съпътстващи материали и услуги, които са част от замисъла на Програмата за нейното изпълнение в името на това съжителство. Нашата Програма няма икономически изгоден статут. Тя се провежда по наше лично желание да помогнем на други хора да подобрят своя Живот в Здраве и щастие. Тази наша Програма има общо единствено и само с нас, Ади и Милен, които се срещнаха с диагнозата рак и "Имате шест месеца живот!", и личния опит към ПОБЕДАТА НАД БОЛЕСТТА. Тази Победа се осъществи изцяло без помощта на конвенционалната медицина. Тя се осъществи: четете нашите Три Книги за Здраве. С тях можете да се запознаете от страниците на нашия сайт: www.bethechangeretreat.com