E-mail   life@bethechangebg.com

  • BG
  • ENG
  • RUS

Защо именно Thaniapura за ПРОЕКТ ЗДРАВЕ +THE NEXT LEVEL

Добре дошли! в сърцето на Тайланд - Остров Пукет и +THE NEXT LEVEL!
 

Защо именно Thaniapura?

Все още нямаме отговор на този въпрос. Или, всъщност, май имаме!

От три години търсим спортен лагер, свързан с триатлетството. Самите ние от едни вяли дебели хора (Милен: - 50 кг, Ади: - 32 кг!!!) се превърнахме в спортен пример, влизайки в пълна физическа форма за кратко време и поддържането й през последните пет години без отклонения. В искреното желание да променим Живота си с диагнозата „рак“ и „Имате, Милен, шест месеца живот!“ ние намерихме нещо в себе си, което се превърна в нашето Ново верую – в наша изконна вяра – НИЕ СТАНАХМЕ ТРИАТЛЕТИ (плуваме, колоездим и бягаме в едно състезание).

Привързването към триатлоните – тази нелека спорта дисциплина е изненада и за самите нас, и в същото време не е, защото и двамата винаги сме предпочитали индивидуалните спортове, в които си изолиран от отборното мислене и подкрепа, разчитайки на собствената си подготовка, настройки и сили по време на тренировъчните и състезателни дни.

Само три години след диагнозата „рак“ и две години след старта на подготовката аз, Милен, се престраших и на 22 Септември 2018 година станах IRONMAN (ЖЕЛЕЗЕН ЧОВЕК!) в град Червия, Италия. Десет месеца по-късно аз отново се престраших и станах ЖЕЛЕЗН ЧОВЕК ЗА ВТОРИ ПЪТ НА 21 Юли 2019 година в Цюрих, Швейцария. Аз, Ади, засега се престрашавам за триатлони, които покриват половината от дистанцията на IRONMAN (3,9 км – плуване + 180 км – колоездене + 42 км - бягане) – участвам в състезания IRONMAN 70.3 (1.9 км – плуване + 90 км – колоездене + 21 бягане). Моята мечта да стана ЖЕЛЯЗНА ЖЕНА ще се осъществи на 19 Септември 2020 година в Червия, Италия. Подготвям и тялото, и ума си за този ден, в който ще докажа на себе си и  на Света, ЧЕ ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО! Така гласи и слоганът на IRONMAN – ANYTHING IS POSSIBLE! И това твърдение не е случайно.

В търсенето на подходящо място за по-прецизна и по-целенасочена подготовка преди три години започнахме търсенето на спортни центрова, които да предложат портфолио от услуги, които да покрият нашите очаквания за подготовка. Такива центрова има по цял свят, но на всеки един от избраните от нас му липсваше по нещо. В Thaniapura Health & Sport открихме всичко, което покрива нашите очаквания: здравословно хранене, лечебни практики, целенасочени тренировки, отлични условия за всяка една търсена спортна дисциплина, комфортно настаняване, сред природата, далеч от суетата на градската среда, в топла страна и при добри финансови условия, които правят Програмата достъпна.

Да, така е! Любовта ни към страната Тайланд, където се провежда и другата нашата Оздравителна Програма „Живей 21 дни с Ади и Милен на Острова на Промяната – ПРОЕКТ ЗДРАВЕ! (Ко Самуи, Тайланд)“ е известна. Тук, в Тайланд, ние открихме себе си за Нов Живот. Затова именно тук решихме да провеждаме и нашите Програми. Тук се родиха и идеите за нашите три Книги за Здраве.

Тайланд е Страната на Вечно усмихнатите хора. Тя е топла, зелена, предлага особено голямо разнообразие от плодове и зеленчуци – много жива храна и възможности за развитие на нашите Оздравителни Програми. Едната от тях вдъхновява за Промени в хранене, дишане, освобождаване от стреса на принципа на Доброволното отшелничество, добри двигателни практики – разтягащи и кардио, а другата надгражда в аспект Двигателен режим и затвърждава вече постигнатото до тук със здравословно хранене, почивка, дишане, движение и добри очистителни лечебни практики. В цялост нашите Оздравителни Програми имат една цел и тя се казва ЗДРАВЕ!

В Thaniapura попаднахме уж случайно – на проверка, да видим как е, какво се случва, това ли е, за което пишат, разказват, дават reviews. Само за ден от престоя си на тренировъчен терен по време на Коледните празнични дни през м. Декември 2019 година ние разбрахме, че ТОВА Е МЯСТОТО ЗА НАШЕТО СЛЕДВАЩО НИВО - + THE NEXT LEVEL!

Оказа се, че Thaniapura e не просто център за тренировки, а и център за възстановяване и поддържане на Спортно (двигателно) Здраве. Центърът предлага не просто спортни занимания с различен натоварващ характер, според индивидуалните желания на всеки, а предлага и възстановяване след спорт и поддържане на здравното състояние с помощта на важни органични изследвания и процедури. Health Центърът на комплекса предлага ред оздравителни процедури за цяло тяло, кожа, костна система и др. Разнообразието от процедури е огромно.

Оказа се, че Thaniapura е и любимо място за отбори по плуване, тенис, бягане и триатлети от световна величина, които се подготвят за новите си спортни сезони именно тук – в сърцето на Тайланд на Остров Пукет. За нас беше чест да се запознаем с някои от тях по време на трите си престоя, които успяхме да направим за последните три месеца – Декември, Януари и Февруари.

Всъщност, без да иска, Thaniapura се превърна и в Родилен дом на пълнометражния филм „БЪДИ ПРОМЯНАТА!“, който подготвяме и ще излъчим с Премиера на 13 Ноември 2020 година в София. Именно тук започна филмирането на нашата Мечта да вдъхновим още веднъж Света с ДОБРОТО, КОЕТО НИ СЕ СЛУЧИ – ПРОМЯНАТА!

Предлаганите допълнителни занимания за всеки желаещ да надгради личната си Спортна програма, извън предложеното от нас, се случват под ръководството на много опитни преподаватели, които са бивши или настоящи спортни Звезди в различни дисциплини. С всички преподаватели и техните постижения може да се запознаете на адрес: https://www.thanyapura.com/sports/personal-training/

 

С Thaniapura Health & Sports Resort може да се запознаете от адрес:

https://www.thanyapura.com/

и във видео материали на адрес:

https://bethechangeretreat.com/article?id=R1pFYktJMXN2S25sYTJVUk9jRUltQT09

С Thaniapura Health Центърът може да се запознаете на адрес:

https://www.thanyapura.com/health/medical-centre/

Общо с предлаганите Спортни занимания може да се запознаете на адрес:

https://www.thanyapura.com/sports/

Със Спортните съоръжения може да се запознаете на адрес:

https://www.thanyapura.com/sports/facilities/

С местата за хранене може да се запознаете на адрес:

https://www.thanyapura.com/dining/

С процедурите в Wellness Центъра може да се запознаете на адрес:

https://www.thanyapura.com/spa/

С йога практиките може да се запознаете на адрес:

https://www.thanyapura.com/health/yoga/

Подробно с общото за комплекса настаняване може да се запознаете на адрес:

https://www.thanyapura.com/hotel/

В нашата съвместна Програма може да участва всеки един човек, който по една или друга причина иска да припознае Промяната за свое ежедневие, или човек, който вече го е сторил, ала иска да е сред Съмишленици, които да му дадат още кураж да продължи напред. Нашата програма не е санаториум, а Активна програма с ежедневни ангажименти-практики, в които той участва лично и активно  по волята на своя избор и според резултатите, които иска да постигне по време на своето пребиваване, оставайки насаме със себе си у дома. Нашата Програма има социален статут на съвместно съжителство, за което всички Участници си поделят разходите по това съжителство с всичките съпътстващи материали и услуги, които са част от замисъла на Програмата за нейното изпълнение в името на това съжителство. Нашата Програма няма икономически изгоден статут. Тя се провежда по наше лично желание да помогнем на други хора да подобрят своя Живот в Здраве и щастие. Тази наша Програма има общо единствено и само с нас, Ади и Милен, които се срещнаха с диагнозата рак и "Имате шест месеца живот!", и личния опит към ПОБЕДАТА НАД БОЛЕСТТА. Тази Победа се осъществи изцяло без помощта на конвенционалната медицина. Тя се осъществи: четете нашите Три Книги за Здраве. С тях можете да се запознаете от страниците на нашия сайт: www.bethechangeretreat.com