E-mail life@bethechangebg.com

Защо именно Ко Самуи

Тайланд - страната на Вечно усмихнатите хора. WE LOVE SAMUI!

Два месеца след поставената диагноза рак, ние, Ади и Милен, се оказахме по стечение на обстоятелствата и, разбира се, на нашето желание, въпреки всичко, да се отдадем на това мечтано пътуване, на Остров Ко Самуи (Тайланд), което ангажирахме половин година преди в дома ни да се настани лошата новина. Въпреки предприетата драстична Промяна в начина ни на хранене, двигателния режими и мисловните практики, доза страх съпровождаше това наше 40-дневно пътуване.

Предвид дългия период на гостуване на Тайландска земя, ние живяхме като местни. Избягвахме типично туристическите атракциони на Острова и търсихме нашите си. Живяхме скромно, умислено и въжделенно, че, прибирайки се на четвъртия месец от датата на поставената диагноза, Милен вече ще е напълно здрав.

Още в началото на 2015 година в нашите сърца се зароди идеята някой ден, ако се справим с Предизвикателството Здраве – Живот, именно там на Острова да помагаме на хората и те да бъдат здрави. Тази идея отлежа още една година на Острова до зимата на 2016 година. Годината, в която увеличихме престоя си, защото се оказа, че този Остров е Нашият Остров. Допаднахме си на енергийно ниво така, както с никое друго място, на което сме били по Света, а те не са никак малко.

И по време на престоя ни от два месеца отново в нашите сърца се прокрадна мисълта за създаване на ЦЕНТЪР НА ПРОМЯНАТА „21 дни да промениш Живота си с Ади и Милен!“. Колко смело и в същото време доста плашещо, защото отговорността, която ще се падне на нас, е огромна и от важно значение за хората, които ще ни се доверят.

Измина още една година в размисли и страсти по този Здравен проект. До зимата на 2017 година, когато отново се оказваме по наша воля и желание на Остров Ко Самуи. И не просто се оказваме там, а бяхме там с ясното съзнание, че е време да отворим портите на ЦЕНТЪРА НА ПРОМЯНАТА „21 дни да промениш Живота си с Ади и Милен!“. Пребиваването ни на Острова през м. Февруари бе изключително ползотворно, защото се справихме навреме с всичко, от което ще се нуждаем ние и нашите гости в ЦЕНТЪРА НА ПРОМЯНАТА, когато отворим неговите врати в края на 2017 и началото на 2018 г.

 

Защо решихме, че един остров в Тайланд е мястото?

Това е въпрос, който със сигурност ще получим в очакване на отговор. Защо не у нас, защо не по-близо, защо толкова далеч, защо не по-достъпно? И, разбира се, се подготвихме с отговор. Истината е, че пълноценната Промяна се случва тогава, когато излезеш извън Матрицата. Да, Матрицата! Матрицата на нашите ежедневни грижи, мисли и реализации. В ежедневието си човек е затрупан от неотложни и приоритетни ангажименти. В огромно количество! Също така човек е затрупан от мнението, убежденията и „проповедите“ на най-близките си и социума, в който вирее като личност. И често мненията, убежденията и „проповедите“ му пречат да реализира Промяната, към която се стреми.

Ако ние не бяхме предприели (Аз, Ади, силно настоявах да отидем, въпреки всичко и всеки на Острова през 2015 г. За нас най-лесно бе просто да отменим направените резервации и да потънем надълбоко, унесени ежеминутно в мисли за диагнозата.) пътешествието си до Остров Ко Самуи в Тайланд, нашата Промяна може би нямаше да се случи така бързо и резултатно. Дадохме си сметка за това година, след като Промяната не бе просто пристъпване с малки крачки, а Нашият Нов пълноценен и щастлив Живот!

Преди години сме опитвали вкусът на Промяната с посещения на центрове за Здраве у нас. Нито един от тях не успя да ни извади извън Матрицата, и ние се завръщахме към старите си навици, които лека-полека ни превземаха отново и отново „до състояния на организмите ни, които можем да назовем като съвкупност от болестни състояния, едно от които доведе до диагнозата „рак“.

У нас ние никога не успяваме истински да излезем извън Матрицата. Причината, вероятно,  е във факта, че където и да отидеш у нас, си все на своя територия, и т.нар. мисловна нагласа трудно се променя. Не се променя обстановката, не се променя нищо съществено от твоето ежедневие, в което можеш с часове по време на почивка да изкараш на телефона по работа, даже и да си хванеш багажа и за няколко часа да си пред офиса, защото трябва да свършиш „нещото“ поредно важно.

Да излезеш извън Матрицата означава не просто да напуснеш квартала, а да излезеш мисловно извън рамките на това, което обикновено ти се случва всеки ден. Успее ли мисловната нагласа да се справи с това, организмът във физически смисъл започва да се пренастройва на вълна почивка – почивка на ума и тялото.

Ко Самуи е прекрасен Остров, който притежава не само чиста енергия, ала и Остров, който предлага всички блага на Земята на едно място. Всички блага! Ние тук ще изброим само някои от тях, защото искаме да останете любопитни и сами да откриете другите, ако решите да се доверите на нашата Оздравителна програма през 2018-2019 г.

Тайланд е страната на Вечно усмихнатите хора. Дали будизмът (учение, което не познаваме в основи) предрича това мило поведение и благо отношение с незаменимата вечна усмивка по лицата на местните хора или нещо друго, заложено в тази нация изначално, за нас си остава загадка. Факт е, че миролюбието, с което тези хора живеят и посрещат своите гости, е пословично. Хората на Тайланд са благодарни на всеки един човек, предприел крачка да посети страната им. Те са благодарни за всичко и на всеки в името на доброто.

Изобилието от плодове и зеленчуци е невероятно! Хора, пътували много по света, споделят, че това разнообразие от „жива храна“, което се наблюдава в Тайланд, не се наблюдава никъде другаде по света в тази си съвкупност от разнообразие и вкусове. Продуктите са чисти и без замърсители. А това наличие на чиста продукция в голямо разнообразие е от важно значение за един Здравословен Център, една от целите на който е да предоставя здравословна храна и напитки. 

Приятно топло е, джунглата е навсякъде, а и местното кулинарно изкуство не е за пренебрегване.

Водата, опасваща Острова е топла, а плажовете коралови – с мек ситен пъсяк. Островът разполага с множество плажове. Кой от кой по-красив и уютен.

На Острова има какво да се види. Освен множеството невероятни храмове, има няколко прекрасни водопада, в които можете да се къпете свободно. Среща със слонове, тигърчета, крокодили и други обитатели – животни са напълно възможни от близко и...далеч.

Вблизост до Острова се намират други прекрасни Острови: Националния парк с множеството малки и големи острови, Островите Ко Панганг, Ко Тао и Южните Острови. Всички те са невероятно красиви!

 

Тайланд е страна като България. Ала и двете места са много различни, макар че и на двете места живеят хора, които се радват на своето ежедневие. Ако България носи очарованието на Европа, то Остров Ко Самуи носи абсолютното очарованието на Азия. За тайландското население туристът е човек със специален статут на високопоставен гост. Защо вие да не сте следващият гост на Острова?!

Връщайки се в мислите си та Острова, който се превърна в наш втори Скъп Дом, мигновено усещаме уханието на пломариите, които цъфтят 12 месеца в годината, а очите ни се пълнят с ярките цветове на плодовете папая, манго, джак фрут, драконов плод, ранбутаните и мангостините. Спомените описват всеки ярък цвят от цъфналите бугенвилии по оградите на всяка къща в квартала ни.

Всяко излизане е низ от прекрасни срещи с местните хора, които вече ни познават и приемат за „свои“. Предлагат ни най-добрата стока на най-добри цени и подарък в знак на благодарност, че отново сме пазарували именно от тях.

Местните обичаи са много различни и предизвикват любознателността на всеки човек.

Хората са мили, отзивчиви и вечно усмихнати. Даже и тогава, когато времето никак не предвещава усмивки.

 

Тайланд

Страната на вечно усмихнатите хора

Древни империи, храмове, старинни градове, екскурзии, плаващи пазари, орхидеи, национални паркове, коралови градини...

Да, това е ТАЙЛАНД!

Цветни дрехи, постелки, благоуханни пръчици, петли, многоцветни лодки, моторчета...

Да, това е ТАЙЛАНД!

Къси панталони, потници, фланелки, бански, джапанки, сандали, плажни кърпи...

Да, това е ТАЙЛАНД!

Ориз, морски дарови, кокоси, кокосови супи, манго, ананаси, папая салата, смутита,  преснисокове...

Да, това е ТАЙЛАНД!

Усмивки, масажи, непринуден кикот, неочаквано помахване от непознат...

Да, това е ТАЙЛАНД!

Топли дни, жарко слънце, морски бриз, коралови плажове, ситен като брашно пясък...

Да, това е ТАЙЛАНД!

Танци до зори, боси крака, плажни рокли, коктейли...

Да, и това е...ТАЙЛАНД!

 

... Островът на Промяната...

Когато за първи път Милен се обърна към мен с думите „Ми, някой ден трябва да се върнем тук с други хора, като нас, които имат необходимост от Промяната, от подадена ръка, от добър съвет или просто от разбиране. Някой ден...когато всичко това с мен свърши...когато победя диагнозата „рак“...“, аз и в най-смелите си мечти не съм си представяла, че това някой ден наистина ще се случи. 

Ала то се случи. В началото на 2017 година ние за първи път посрещнахме първите Участници в нашата Оздравителна програма на Остров Ко Самуи в Тайланд. А в края на 2018 година отворихме вратите на Къщата на Промяната за нашата Втора Оздравителна програма. 

Положихме огромен труд, за да се подготвим прецизно, така че престоят на всеки един Участник в Програмата да бъде комфортен и пълноценен. Разбира се, дава ме си ясна преценка, че всеки един от Участниците трябва да поеме собствена отговорност за това, което ще преживее с нас, в нашия Дом на Острова.

През месеците подготовка и сбор на участници за Програмата си задавахме множество въпроси, на които търсихме конкретни отговори. Не оставихме нито един въпрос без отговор, защото най-важното тепърва предстоеше. А именно: осъществяването на Програмата на място.

Не е лесно да планираш от разстояние, да прецизираш някои неща от разстояние, да общуваш с отговорни лица, които изобщо не познаваш добре, ала все пак ние се справихме и, да, чувстваме се напълно удовлетворени и горди от това, което сътворихме за първи, ала не и за последен, път на Острова на Промяната.

За четирите захода, които имаме, са ни се доверили хора с различен социален и професионален статут, хора с различни изисквания към себе си и очаквания от Програмата за Промяна. Промяна в хранене, в движение, в съзнание може би и в себеусещане за различното, което тук е напълно възможно, защото си извън потискащото ежедневие у дома.

Домът ни на Острова на Промяната е отворен за едно пълноценно, комфортно, весело и свободно общуване за всеки един от Участниците. Единствените пречки, които могат да възникват пред Участниците, идват от собственото им ниво на съзнателност, което е неуправляемо от когото и да било друг, освен от тях.

 

Островът е прекрасен! Тайланд е една от най-цветните страни в света. Тайланд е мирен, кротък, многоцветен, топъл, понякога дъждовен, влажен, вечно зелен и много дружелюбен. Тайланд е просто необясним, освен ако не го почувстваш лично.

На Острова има както много шум, така и предостатъчно тишина-дзен, която да обгърне душата ти в пълно спокойствие и релакс. Ако искаш да щурееш – има къде. Ако искаш да си извън всекидневната матрица – и това можеш да сътвориш за себе си. Любов, веселие, топлина, морски бриз, музика, жива храна, много движение, разходки, водопади, море, коралов пясък… прекрасно е!

Първата и Втората ни Оздравителни програми преминаха под егидата на успеха, към който се стремяхме. А именно: да помогнем на нейните Участници да припознаят здравословния начин на Живот за свое ежедневие, за свой Нов пълноценен Път към откровеното щастие, "заразявайки със Здраве" не само своите сърца, ала и сърцата на своите близки и приятели. Постигнатият успех ни доведе до решението, че нашата Мисия на Острова трябва да продължи. Ние продължаваме напред с това, което чувстваме със сърцето си. А едно от тях е да бъдем на Острова с наши съмишленици, които искат просто нещо наистина различно и нетипично за тяхното ежедневие. В името на Здравето, на Хората и на Живота...

Нашите книги "НЕПРОЧЕТЕНА КНИГА ЗА ЗДРАВЕТО. ПЪТЯТ НА ПРОМЯНАТА. Ние победихме рака!" и "21 дни да промениш ЖИВОТА си! ПРОЕКТ ЗДРАВЕ" дават ясни отговори на въпроса Защо именно Тайланд? 

Добре дошли на Острова на Промяната – Ко Самуи, Тайланд!

В нашата съвместна Програма може да участва всеки един човек, който по една или друга причина иска да припознае Промяната за свое ежедневие, или човек, който вече го е сторил, ала иска да е сред Съмишленици, които да му дадат още кураж да продължи напред. Нашата програма не е санаториум, а Активна програма с ежедневни ангажименти-практики, в които той участва лично и активно  по волята на своя избор и според резултатите, които иска да постигне по време на своето пребиваване, оставайки насаме със себе си у дома. Нашата Програма има социален статут на съвместно съжителство, за което всички Участници си поделят разходите по това съжителство с всичките съпътстващи материали и услуги, които са част от замисъла на Програмата за нейното изпълнение в името на това съжителство. Нашата Програма няма икономически изгоден статут. Тя се провежда по наше лично желание да помогнем на други хора да подобрят своя Живот в Здраве и щастие. Тази наша Програма има общо единствено и само с нас, Ади и Милен, които се срещнаха с диагнозата рак и "Имате шест месеца живот!", и личния опит към ПОБЕДАТА НАД БОЛЕСТТА. Тази Победа се осъществи изцяло без помощта на конвенционалната медицина. Тя се осъществи: четете нашите Три Книги за Здраве. С тях можете да се запознаете от страниците на нашия сайт: www.bethechangeretreat.com