E-mail life@bethechangebg.com

Малка Книжка за Метрото - СМЕЛОСТТА ДА БЪДЕШ СЕБЕ СИ!

описание


МАЛКА КНИЖКА ЗА МЕТРОТО - БЕГЪЛ ОПИТ ЗА ПРЕРАЗКАЗ НА РЕАЛНОСТТА

СМЕЛОСТТА ДА БЪДЕШ СЕБЕ СИ - ЕДНА КНИГА ПРЕДИМНО ЗА ЖЕНИ 

Автор: Ади Цанова (2023)

Според мирогледа на Новия човек, който Ади вече си е изградила и продължава да развива на основата на изчетената литература – множеството книги, които са преминали през ръцете й, но най-важното: оставили своя светъл отпечатък – настоящата й книга е споделяне на най-съкровените тайни, настанени в сърцето й.

Любовта, която изпитва към хората, и стремежът й да пробуди колкото може повече души и да ги издигне на по-висока вибрация намира отражение в това ново нейно произведение.

Книгата се чете с интерес и вдъхновение. На основата на житейските примери и човешките емоции, тя умело ни показва своя алтруизъм и желание да помогне на всеки, който е готов да приеме без резерви прочетеното и да се издигне в светлия път в търсене на Истината за човешката душа. –Нина Ганева

откъси от Книгата:

"...и няма значение на кого се кланяш, кого почиташ, кого са ти представили като твой Сътворец, ако не разбереш, че Ти Си Онзи, когото трябва да изграждаш, да обучаваш, да обичаш и почиташ най-вече.

Изгради своето учение за истинския смисъл на живота, за неговите първоизкази и сътворения. Тяло, душа, дух и Природа в едно цяло с начало, ала не и край... ...прегърнали страховете си брояхме дните и мечтаехме, сякаш болестта се беше родила с предначертан край за своето съществуване и беше отстъпила на безкрайността на мечтите ни. Те нямат край... Една застъпва друга, трета, четвърта, истинска, желана, жадувана... И така до края на светоусещането ни.

Безгранично е чисто човешкото желание да усеща, че е щастлив и независим от когото и да било, и каквото и да било. Човек е способен да бъде щастлив напук на всичко, независимо как го назоваваме и какво ни причинява то. Даже и там, в тези ограничения, човек намира себе си. Как е възможно това? Защо? Възможно е! Защото Човек е Онзи, който сътворява своя Живот, като се учи да се адаптира с набор от знания, умения, настоявания, поредица от избори и най-вече увереност, че е достоен ДА БЪДЕ – да решава сам за себе си, да поема на плещите си отговорността на изборите си, които прави всеки ден, да приема себе си в светлината на собствената си перспектива на съществуване тук и сега.

Звучи сякаш сложно. Ала не е и никога не е било. Било е трудно, непосилно, но не и невъзможно. Било е дълго, нетърпеливо, безтрепетно от умората на чакането, но не и невъзможно. Било е... и ще бъде често пак такова, но погледът, погледът вече е друг. По-уверен, по-решителен, по-ярък, по-...от всичко, защото съзнанието е припознало надграждането с опита.

Изкачваш се по стръмните стълби, от време на време поглеждаш назад и малко се страхуваш, защото е стръмно, после продължаваш стремглаво нагоре до момента, в който се изкачиш до поредния връх и се обръщаш с високо вдигнати ръце в знак на победа. А после гордо и смирено слизаш надолу, за да поемеш отново към поредната планина, която ще те научи на нещо и тя. И така, докато искаш, можеш и се съгласяваш.

Подаряваме ви този кратък разказ днес, 3 Май 2020! Без причина, а с Любов! Просто така...

Бангкок е виновен за този разказ. Ако разказът не ви се е харесал, опънете пръст напред, забодете го в картата на света с пожелания някой ден да бъдете Скъп Гост на Бангкок, защото този град е... МАГНЕТИЧЕН! ...и виновник за този Разказ.

И, да, прави са джедаите: Силата е в нас! Някой ден ще дойде ден за още една книга за Вярата, Любовта и още нещо..."

...

"Знае, че обичам прясно изцедения сок от портокал без пулпата и винаги го прецежда през цедка. Знае, че не обичам да ми пипа зарядното за спортния часовник, защото никога не го връща обратно на място. Знае, че обичам зеленчуците в супата да са ситно нарязани, а не на големи парчета. Знае, че обичам да спя до късно. Знае, че не обичам сутрин многото светлина, защото пречи на очите ми – с висок диоптър съм от ранна детска възраст. Знае, че не обичам страничните шумове, като радио, телевизия и дърдорене, особено безсмислено. Знае, че ненавиждам мързела и скуката. Знае, че обожавам да се веселя, къпейки се в огромни дози хумор, често граничещи с прекомерност и лигавщина. Знае, че ми е трудно да се справя с някои мои личностни предизвикателства, но и знае, че полагам усилия в името на мира у дома. Така, както знае тези неща, знае и кога е време да разпусна в писане.

Всъщност най-добрите приятели знаят всичко, което обичаш. А той е Най-добрият! Третата, късметлийската, връзка е именно тази. Обичам да си представям как ще остареем заедно. Виждам го с побелели коси, мустаци и брада, с очила с диоптър и как ме вози на вече одъртялата ни Vespa, овехтяла с времето, поръждясала тук-там от някой и друг дъжд. Виждам го, седнал удобно на верандата с книга в ръка, която, със сигурност, ще бъде за самопознание, самоосъвършенстване. Той обича тази тематика. Или пък нещо за световните конспирации. И тази тема му е силно близка и припознаваема. Ще отида да му метна нежно едно топло одеяло, ще го целуна по челото и ще му кажа за 987768865476555557265437678998, че го ОБИЧАМ ОТ ВСЕ ЧОВЕШКО СЪРЦЕ!"

...

"БЛАГОДАРЯ НА ВСЕЛЕНАТА ЗА ТОВА, ЧЕ МИ ДАВА ВСИЧКО, КОЕТО ПОИСКАМ ОТ НЕЯ.

Вселената раздава от все сърце на всекиго каквото си е заслужил. Не може да очакваш финансов просперитет, ако по време на работните часове се скатаваш и мечтаеш да опънеш краката си за сериала в седем. Ами няма как да стане. Нито работата ти ще е прецизна, нито желанието, няма да се издигнеш в по-висока позиция, за да печелиш повече. И така цял живот ще креташ от сериал на сериал, и от скатавка на скатавка.

И, не, това не е опит да ви вкарам в темата за финансовия просперитет, макар че той е ясно отражение на вашето образование, мисли и действия.

И, разбира се, в целият този каламбур от житейски изисквания, маса народ обвинява Сътворението, Вселената, Бог, него или там, който и да е отвъд човешките недоразвити сетива, за несгодите си.

Хич не ми идва на ум защо го правят, ама като кажат „Съпругът Ви е победил рака, поради милостта на Бог.“ Припадам възнак от изумление как на някого може да му дойде тази нескопосана мисъл. Все едно, че моят мъж е толкова виновен за нещо, че наказанието е дошло в онкологичен процес, а впоследствие Бог му е простил.

Така, първо, на Бог такива приказки хич не му допадат, ако ще говорим за Бог и неговите действия. Второто, хората, които приказват тези приказки, са мрънкачи. Те обвиняват всичко друго, но не и себе си. Това друго е в образа на Бог. Тук примитивизмът е налице. Отнасяме се към себе си като същества, от които не зависи нищо. Като куче на каишка и в клетка отгоре на това. Силно невярно и, повярвайте ми, на Бог такива приказки не са му по вкуса. Ако ги говорите, прекратете.

Дали Го има според мен? Това е въпрос, отговорът на който ще дам по-нататък в книгата. Тук ще отговоря кратко: РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ГО ИМА! И както казва един уникален образ от любимия ни сериал „Новите съседи“ Фермин: Наречи го Бог, Сътворение, Висша сила, Той, Тя, там каквото е... то е с нас и ни наблюдава.

Във връзка с Него, знайте, че повечето хора си мислят, че той ни гледа отгоре, а всъщност ни гледа отвътре.

Ето и още нещо, което хората много обичат. Хората обожават да компенсират едно с друго. Понеже вчера много се смя, ето ти днес нещо лошо. Понеже много страда, е време да кажем, че и на твоята улица ще изгрее слънце. Ти много страда в тази връзка, затова в следващата ще си щастлива. И обикновено следващата е същия неразумен ход с шах и мат, защото хората не обичат и поуки да си взимат."

...

"И да, за да владееш себе си в потока от „всичко“ – информация, чувства, емоции, постигане на цели, взаимовръзки и прочее, трябва да знаеш кое те саботира. Колкото по-бързо разбереш това, толкова по-бързо ще навлезеш в състояние на безстрашие, защото опознал врага, ти можеш да се бориш срещу него. А това често е най-важното, за да се почувстваме достатъчно смели, за да крещим и се бием смело. Постоянната борба да променим емоциите си в крайна сметка ще ни помогне да променим характера си.  

Разбира се, че животът не е нито вечна борба, нито постоянно крещене. Но именно нежеланието да надскочим себе си в различни ситуации и да проявим повече от инстинкта, който всъщност имаме заложен в нас, ни прави вечно борещи се, блъскащи се, крещящи и недоволни.

Аз съм имала период от живота, и то доста дълъг, в който си мислех, че трябва да водя всяка битка. Разбира се, това бе силно глупаво от моя страна. Промяната в начина ми на живот, започнала с прецизно здравословно хранене и промяна на водата с чиста и жива, тялото ми на физическо ниво се очисти и започна да вибрира на различни честоти. На спокойствието, на умиротворението, на търпението. През първите месеци на промяната не обръщах внимание на това ново Аз, в което аз играех единствената главна роля в собствения си житейски спектакъл. Промяната беше първо отбелязана от дъщерите ни, които незавоалирано изброиха аспектите, в които съм се променила. Помня, че ги попитах дали това им харесва. Те отговориха, че се радват преди всичко за мен, защото през годините са виждали моите борби, които буквално са ме изтощавали до припадък на физиката и психиката, а след това отбелязаха, че това за тях също е прекрасно, защото вече са освободени от ангажимента да търпят някои мои изблици. Колко ползотворно, не мислите ли. Мисля си, че даже второто е по-истинското, защото засяга онези, които те обичат и ти подражават.

В никакъв случай не бива да позволяваме на трудните, отчайващите моменти да изчерпят жизнената ни енергия. Да, ясно е, всеки го е преживявал, че негативните преживявания обезкуражават, грешните примери ни обезнадеждават, лошите хора ни дразнят и изкарват понякога извън нерви. Ние обаче имаме и волята, и силата (благодарение на волята!) да противостоим на всичко това, да не го приемем, да го отхвърлим и най-простичко – да не се ядосваме. Така или иначе не печелим нищо от раздразнението, гнева, ядосването. Само рушим органи, системи, нерви и харчим ценно време. И после казваме, че не ни стига. Е, как ще ни стигне, след като го харчим неразумно."

...

"Извиненията на токсичните хора са следващата манипулативна тактика. Но никога не са искрени или, ако за дадения момент са, искреността отминава бързо и те отново започват да манипулират с бясна скорост, за да наваксат пропуснатото време в извинението.

Обикновено, когато се извиняват, токсичните хора се обясняват твърде дълго и задължително посочват или някой друг, или обстоятелство, което ги е подвело да се държат така. Ето тук улавяме техния фалш. Те пак не са виновни за нищо.

Те не ви слушат. Искат да бъдат само слушани. Те са повече от вас, а вие сте под тях. Те са токсични не само за вас, за околните, но и за себе си. Но те не го разбират така, затова и продължават, чудейки се защо животът не подлежи на хубава промяна. Токсичните хора са често болни хора. Тях Вселената постоянно ги поучава чрез несгоди, болести и среща с други токсични хора, които често засягат егото им, и те страдат неутешимо.

А забелязали ли сте колко много егото обича проблеми? Това е възможност за него да ви каже колко е право. Опитвайки се да решите даден проблем чрез егото, по-скоро ще влошите и така създалата се ситуация. Хората, които имат силно изявено его, не са в състояние да виждат живота си и изкривеното им възприятие ги кара да реагират на несгодите по начин, който компрометира добрите им намерения, ако и такива да има, и ги вкарва в още по-негативни цикли на поведение.

Ако искаме да осмисляме живота си, то трябва да го осмисляме с внимание с кого общуваме и колко дълго. Не всяко дете трябва да търпи манипулативния си родител. Не всяка дъщеря трябва да се подчинява на манипулативната си майка. Господ няма да я накаже, защото не го прави. Господ не наказва за такива или други неща. Той има силата само да поучава, но не и да наранява. Запомнете това и спрете да се страхувате от Божията воля. Бог е наш приятел и съмишленик, а не съдник и наказател. Колкото по-бързо приемете това, толкова по-бързо ще започнете да черпите благата от тази връзка с Него – той ще започне да ви помага още повече и ще заживеят в благоденствие.

Революционно действие е да казваш истината във времена на универсална измама. (Джордж Оруел – писател)"

...

"Теорията на психолога Ейбрахам Маслоу (Пирамидата на Маслоу) твърди, че хората по естествен начин се опитват да задоволят основните си потребности от низши към висши. Първите са физическите потребности и тях съвременният човек обслужва най-много и с особено внимание. Малцина са онези, достигащи нивото на самоактуализация – осъществяването на потенциала и откриването на цел в стремеж към просветляване на ума.

В първото ниво на пирамидата са хората във вашата компания от приятели, от които не научаваш нищо, въпреки че по цял ден те наблюдават (воайорстват) чужди животи и биха могли да споделят нещо интересно. Но наблюдение не означава винаги научаване на нещо.

Не бъдете един от тези воайори. Животът на другите не би следвало да е по-интересен от вашия собствен. Вие може да направите вашия живот много интересен. Но трябва да действате, не само да наблюдавате.

Воайорстването не създава енергийни потоци, защото в него няма действие. Енергията на живота се движи в кръг и е в перфектен поток и баланс. И докато човек не намери своя център, кръгът никога няма да е завършен. А този център се изгражда от личността, а не от външни обстоятелства и хора. Външните обстоятелства представляват просто реквизит. Всичко, от което се нуждаем, е вътре в нас.

Хората воайори не правят нищо самостоятелно. Те не могат. Около тях постоянно трябва да има някой, с когото да обсъдят погледа на сестрата на булката и репликата, която не казва нищо, но все пак се повтаря вече 45 серии подред. Това са силно незаземени хора без собствен център. И този живот без център често води до живот под надслов „почти“."

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ!!! НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ С НЕЯ!!! ПРАТКАТА СЕ ИЗПРАЩА С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ! АКО ПРАТКАТА Е ПЛАТЕНА ПРЕДВАРШИТЕЛНО ПО ФАКТУРА, ТО ПОРЪЧВАЩИЯТ НЕ ОФОРМЯ СУМА ЗА ПРАТКАТА, А САМО ЗА ДОСТАВКАТА, КОЯТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ КУРИЕРСКАТА ФИРМА. АКО ИСКАТЕ ДА ЗНАЕТЕ НЕЙНАТА СТОЙНОСТ, СЛЕДВА ДА ОТПРАВИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИТВАНЕ КЪМ НАШИЯ ОФИС на имейл office@bethechangebg.com или по време на разговора, който ще проведете с член на Екипа, който потвърждава пратката към Вас. АКО ПРАТКАТА НЕ Е ПЛАТЕНА ПО ФАКТУРА ПРЕДВАРИТЕЛНО, ТО ТЯ СЕ ОФОРМЯ НА КУРИЕРА ПРИ НЕЙНАТА ДОСТАВКА + СТОЙНОСТТА ЗА КУРИЕРСКАТА УСЛУГА.

статии